Teraz jest 18 maja 2012, 11:41

Która sieć jest najlepsza? Z jakiej korzystacie?

Wszystko dotyczące elektroniki - telewizory, głośniki, Hi-Fi, dvd, nowości elektroniczne. Telefony komórkowe i o wszystkim co jest z nimi związane. Jak kupić odpowiedni telefon, porównania, uwagi, porady.
  • Autor
  • Wiadomość

jabzura

-#20%

-#20%

Która sieć jest najlepsza? Z jakiej korzystacie?

Post30 maja 2011, 15:51

Cześć Wam,

Widzę, że stary temat już dawno podupadł, a jestem ciekaw jakie jest Wasze zdanie na temat istniejących sieci. Z której korzystacie i jakie są Wasze wrażenia? Ja mogę się przyznać, że byłem już w Orange, Play i teraz Heyah. Wg mnie ta ostatnia jest najlepszą siecią na jaką mogłem trafić. Dzięki podwójnemu doładowaniu od Heyah, z którego zgarniam do 150 złotych bonusu i tanim rozmowom za granicę w cenie 59gr/min, długo nie zmienię operatora.
Ma ktoś Heyah i jest równie zadowolony co ja, czy może czekacie na ofertę T-Mobile :D?

verona

-#Start

-#Start

Re: Która sieć jest najlepsza? Z jakiej korzystacie?

Post15 cze 2011, 20:38

Ja teraz jestem w Erze i Play. Era a w zasadzie już T-Mobile nie docenia stałych klientów, ma dla nich o wiele gorsze umowy niż dla nowych osób, więc w najbliższym czasie zrezygnuje ze współpracy z nimi chyba że pójdą po rozum do głowy i wprowadzą jakieś nowe atrakcyjne oferty.

Co do Play, tutaj głównie korzystam z internetu. Zasięg całkiem dobry, stabilny, w miarę dobry internet.

jabzura

-#20%

-#20%

Post17 cze 2011, 14:01

verona, to chyba nie do końca tak jak piszesz. Zwróćmy uwagę, że T-Mobile dopiero co zaczyna w naszym kraju. Za jakiś czas warto będzie korzystać z tej sieci. Play się wkrótce zepsuje i na pewno szału już nie będzie. Dlatego na chwilę obecną tylko Heyah, mam wszystko to czego potrzebuje, a nawet więcej. Nawet SMSów pisze więcej, bo uzależniłem się od pakietu 1000 SMS do wszystkich sieci :P

Kudłacz

-#Start

-#Start

Post19 cze 2011, 22:04

Dla mnie play :)

jabzura

-#20%

-#20%

Post30 cze 2011, 13:51

Play jest przereklamowany :P Sam wiem, bo mam dwie karty, jedna Play, druga Heyah. Przyznaje się bez bicia, że Play mam po to aby dzwonić do ludzi z tej sieci, we wszystkim innym nie ma porównania do Heyah niestety, a szczególnie jeśli chodzi o zasieg.

Grabi

-#10%

-#10%

Post02 wrz 2011, 13:16

Według mnie sieć PLUS jest najlepsza :) Korzystam z ich usług od 6lat i nie mam na co narzekać :)
Obrazek

jabzura

-#20%

-#20%

Post11 paź 2011, 00:43

Grabi napisał(a):Według mnie sieć PLUS jest najlepsza :) Korzystam z ich usług od 6lat i nie mam na co narzekać :)

Karta czy abonament? Wg mnie , telefon na kartę na głowę bije wszystkie abonamenty. W Heyah co miesiąc doładowuję swoje konto za 30zł, kupuje sobie za to pakiet internetu bez limitu danych, pakiet 1000 SMS do wszystkich sieci, w sieci Heyah dzwonię za darmo także niewiele tracę na pozostałe usługi :) Tylko prepaid :)

telix

-#Start

-#Start

Post14 paź 2011, 12:45

jak dla mnie najlepszy jest PLus co prawda jestem w niej od niedawna, bo niestety byłem w Playu i widać gignatyczna róznice, nie tylko w zasięgu, ale w podejściu do klienta, w ofertach i w tym, że plus idzie na jakość nie na ilość tak jak play

damian25s

-#Start

-#Start

Post16 paź 2011, 20:26

siema. Wiem jaka sieć jest najlepsza Play i żadna inna jak ktoś chce przenieść tam numer to wiem jak zrobić żeby dostać lepszą oferte niż standardowa - dodatkowe minuty internet i takie tam jeśli ktoś zainteresowany to pisać na gg 36914171

lokkul

-#10%

-#10%

Post24 paź 2011, 17:12

Ja mam telefon w Play na abonament, ale na wakacjach w tym roku miałem pakiet SimX, ojciec mi kupił, bo w tamtym roku natrzepałem taki rachunek, że mu włosy dęba stanęły, hehe :) No i z obu jestem zadowolony :)

marekwa

-#Start

-#Start

Post24 lis 2011, 00:58

Ja tez playik. Dokupilem sobie smartfonik i wsztstko ładnie smiga :)
http://www.tions.pl/wszystkie-smartphon ... 750-fathom

rissa

-#20%

-#20%

Post05 sty 2012, 16:00

lokkul, a co to ten SimX? Tylko na wakacjach go używałeś? Rozumiem, że na zagranicznych? :> Napisz coś więcej, bo ja w zeszłym roku miałam tak samo - rachunek za telefon mimo włączonego roamingu w abonamencie zwalił mnie z nóg... :/

Riaella

-#Start

-#Start

Post11 sty 2012, 13:42

Play rządzi i tyle :-P

jabzura

-#20%

-#20%

Post02 lut 2012, 04:08

Wydaje mi się, że najlepiej jest skorzystać z Heyah i ich podwójnego doładowania. Korzystam z tego od dwóch lat i dzięki temu wydaje wiele mniej kasy na połączenia, bo jak jest podwójne kilka razy w roku to kilka razy dostanę dodatkowo 150zł bez limitu czasu na wykorzystanie. Jak dla mnie bomba, tego potrzeba u wszystkich opów :)

lokkul

-#10%

-#10%

Post08 lut 2012, 14:05

rissa napisał(a):lokkul, a co to ten SimX? Tylko na wakacjach go używałeś? Rozumiem, że na zagranicznych? :> Napisz coś więcej, bo ja w zeszłym roku miałam tak samo - rachunek za telefon mimo włączonego roamingu w abonamencie zwalił mnie z nóg... :/

Ktoś mnie wzywał? :> No, SimX mialem na "zagranicznych wakacjach" (konkretnie Egipt), bo on ma bezkonkurencyjne ceny połączeń, nie opłaca się wykupywac roamingu w swojej sieci :P No, nie wiem, co byś jeszcze chciała wiedzieć? Może konkretnie zadaj pytanie ;)

rissa

-#20%

-#20%

Post15 lut 2012, 15:24

A to taka karta jest ten SimX, tak? A te bezkonkurencyjne ceny to przykładowo jakie są? Po ile mozna kupić taką kartę i na ile starcza tak mniej więcej?

jabzura

-#20%

-#20%

Post28 lut 2012, 16:50

lokkul, w Heyah z roamingu dzwonię za 1 zł/min, a odbieram połączenia za 49gr za minutę :) Czy coś SimX ma więcej do zaoferowania? np tanie rozmowy z Polski do Unii lub gdzie indziej? W Heyah np dzwonię do Kanady, Stanów i Unii za 59gr/min bez żadnych pakietów :)

lokkul

-#10%

-#10%

Post05 mar 2012, 13:06

rissa napisał(a):A to taka karta jest ten SimX, tak? A te bezkonkurencyjne ceny to przykładowo jakie są? Po ile mozna kupić taką kartę i na ile starcza tak mniej więcej?

Rissa, looknij sobie na stronę: http://www.simx.pl/ Tu masz cennik, mega jasno wszystko jest wyłożone. Na stronie możesz też kupić kartę SimX, sa różne warianty cenowe, jak patrzyłem, to chyba zaczynają się od 50 zł.

Jabzura, SimX oferuje tanie stawki na chyba wszystkie kraje świata, bo ogólnie świat na Unii się nie kończy :P Ja akurat byłem w Egipcie i mi się SimX opłacał, bo normalnie jestem w Playu. Poza tym żeby mieć taką ofertę w Heyah, jak Ty mówisz, to chyba bym się musiał związac umową, no nie? Więc średnia atrakcja :P

Powrót do Elektronika, GSM