Znalazłem kurs świadomego śnienia, który mam zamiar wypróbować na sobie. Jest to bardzo ciekawe zjawisko, ponieważ mogę sobie pośnić o Mojej ukochanej, o Olce, pwp, czy mogę nawet latać, jeździć sportowymi samochodami, uprawiać seks z kim chce - WSZYSTKO. Piszcie jakie macie zdanie na ten temat, a jeżeli chcecie podeślę kilka linków.
Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Sie 2009 Posty: 59 Skąd: Oświęcim
Wysłany: 2009-08-20, 23:38
wiesz czytalem o czyms podobnym ze wchodzilo sie w stan w ktorym wychodziles z ciala i takie tam , ze wlasnie tak jak pisales sni ci sie co zechcesz , i mysle ze to jest nie zla bajka ;) takie pitu pitu a ludzie wierza ...
Miałam książkę na ten temat. Tzn. ebooka.
Metody. Zagrożenia. Wszystko.
Ale ja mam słabą kontrolę nad swoją psychiką. :d
Dwa razy w życiu miałam świadomy sen - rewelacjaaaa. :D
I chciałabym umieć go wywoływać na zawołanie... no ale to nie dla mnie. Może jeszcze kiedyś mi się poszczęści. ;d
[ Dodano: 2009-08-20, 23:41 ]
StarFinder napisał/a:
sni ci sie co zechcesz , i mysle ze to jest nie zla bajka ;)
Ale to jest normalnie zjawisko.
Z tym, że nie każdy człowiek pamięta, że takie coś przeżył. Poczytaj sobie to zobaczysz, że to jest w naturze człowieka. ;D
StarFinder napisał/a:
stan w ktorym wychodziles z ciala
Tzw. OOBE. Próbowałam. Aleee... się bałam. xd więc i to nie dla mnie. Z tym, że sama nie wiem w sumie czy to możliwe. [?]
_________________ 'G - gromadzisz go w sobie i spijasz
N - niszczy pali mosty zabija
I - instynktownie budzi fobie
E - elementarne w walce z wrogiem
W - lecz wróg jest w tobie i nim płoniesz...'
Jestem w trakcie, naprawdę fajna sprawa. Spoglądam na zegarek, patrzę jaka jest godzina, odwracam głowę, patrzę na zegarek, a godzina zmienia się o 5 do przodu ;D ( tzw. Test rzeczywistości ) Do świadomego snu jeszcze nie doszedłem, ale mam zamiar
Z jednej strony to dla was fajna sprawa, możesz uprawiać we śnie seks bez zabezpieczenia, a w ciąże nie zajdziecie i błony też nie stracicie, a spróbujecie, jak to jest - a co najważniejsze z kim chcecie
Seks w LD ( LD = świadomy sen ) można uprawiać gdy perfekcyjnie opanujesz tą sztukę. Bo jak emocje w śnie są za duże od razu się budzisz. :D
Wysłany: 2009-08-24, 23:10
Lucid Dream jest dosc prosty, czesto ludzie go doswiadczaja a nawet o tym nie wiedza, najlatwiej go uzyskac kiedy sie budzimy po snie a nadal sobie lezymy, ewentualnie lezymy bardzo dlugo nieruchomo wtedy dostajemy natloku mysli, a jednoczesnie nie wchodzimy w faze snu, wtedy nawet przy dzwiekach z otoczenia mozna tworzyc obrazy.
Wysłany: 2009-08-26, 10:38
Miałem zamiar tego spróbować ale za leniwy jestem i zatrzymałem się na etapie gdy trzeba założyć Dziennik Snów :P
_________________ "Przyszłość gotuje nam wielkie szanse. Zastawia też pułapki. Chodzi o to, by pułapek unikać, szanse wykorzystać i przed szóstą być z powrotem w domu." Woody Allen
a kuc do egzaminow tez by dalo sie wykombinowac ? xD tak przez sen wiecie , przez dzien zabawa a w nocy nauka w trakcie snu :D:D
W LD NIE DA SIĘ CZYTAĆ.
A ja bardzo lubię świadome śnienie, prawie tak bardzo jak OOBE ;)
Wtedy czuję nieograniczoną wolnośc, możliwość zrobienia dosłownie wszystkiego;)
Kiedyś bardzo często mi się to udawało, jednak ostatnio jakoś nie mogę
_________________ ..I zawsze pamiętaj, że jesteś kimś wyjątkowym.
Jedyne, co musisz zrobić, to pozwolić zobaczyć innym, że taki jesteś..
;)
Trochę odkopałem, ale cóż:) Tak jak wspomnieli przedmówcy osiągnięcie LD nie jest takie trudne jakby się wydawało, dużo trudniej o OOBE, ale dla chcącego nic trudnego. Sam praktykuje LD i muszę przyznać, że to fantastyczne zjawisko, czuję, że jestem wolny itd. Tylko trzeba cierpliwości i dużo ćwiczeń :)
_________________ Zapraszam na stronę internetową www.isen.pl, gdzie dowiesz się jak osiągnąć świadomy sen
Madzia
Dołaczył: Dawno Temu
Skad: Polska
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum